• Teknik
  • Læsetid: 5 min

Hvad er en CSV-fil?

CSV står for Comma Separated Values, hvilket er en fil der indeholder data i form af tal og bogstaver. Der findes mange anvendelsesmuligheder for CSV-filer, dog benyttes disse filer ofte til at udveksle data med forskellige applikationer. Filformatet bliver i forbindelse med webshops ofte produkt til produktoprettelse, ordredata og meget andet.

Image Description
Kristian Kalajdzic
May 11, 2022
Image Description

CSV-filer er gode, da de er velegnede til databaser, som indeholder store datasæt og i den forbindelse arbejder godt sammen med disse. Med en CSV-fil kan du derfor hente store mængder af data uden problemer.

Der findes et hav af forskellige anvendelsesmuligheder for CSV-filer.

Strukturen for en CSV-fil

En CSV-fil har en ret simpel struktur. Filen består af en liste af data, separeret af kommaer. Eksempelvis vil et simpelt produktudtræk fra din webshop vises på følgende måde, når du eksporterer det som en CSV-fil:

Titel,Beskrivelse,Pris (DKK)
Stol,Pæn stol i brunt læder,349
Madras,Blød og behagelig madras,899

Det er faktisk hvad en CSV-fil i bund og grund er. Disse filtyper kommer naturligvis til at blive meget mere komplicerede, i takt med at der kommer flere datafelter på. Men for at holde det simpelt, kan det nemt forklares med ovenstående eksempel. Nogle CSV-filer indeholder nemlig ikke nødvendigvis oplysningerne i headeren (øverste linje), og andre benytter måske andre delimiters, såsom semikolon (;) i stedet for komma (,).

CSV-filer er altså designet til at være en nem og hurtig måde, hvorpå man kan eksportere data og importere det ind i andre programmer. Det resulterende data er læseligt for os mennesker og kan nemt vises i en tekst-editor, såsom Notepad eller et regneark såsom Excel.

Hvordan åbner man en CSV-fil i en Text Editor?

For at vise indholdet af en CSV-fil i et tekstprogram såsom TextEdit (Mac), skal du blot højreklikke filen og vælge ”Åbn i” og herefter vælge ”TextEdit”.

Åbn CSV-fil i TextEdit på Mac

TextEdit kan muligvis have udfordringer med at åbne filen, såfremt filen er alt for stor. I dette tilfælde bør du benytte et andet program til at åbne filen.

Du vil kunne se filens indhold i råformat på denne måde.

CSV-fil visuelt fremstillet i TextEdit på Mac

Hvordan åbner man en CSV-fil i et regneark?

For at læse en CSV-fil på en nemmere og mere overskuelig måde end med en tekst-editor, kan du med fordel benytte et regneark såsom Microsoft Excel eller Numbers. Her skal du blot højreklikke CSV-filen, klikke ”Åbn i” og herefter vælge det program, som du foretrækker.

Åbn CSV-fil i Numbers på Mac

Har du ikke Excel eller Numbers, kan du med fordel benytte eksempelvis Google Sheets.

Excel, Numbers og andre regnearksprogrammer, præsenterer indholdet af .CSV filer, som de ville fremgå af et regneark. Her sorteres værdierne nemlig i kolonner.

CSV-fil med kolonner visuelt fremstillet i Numbers på Mac

Relaterede indlæg

Image Description
  • Produktivitet
  • Læsetid: 7 min
Øget produktivitet i din webshop med disse 5 råd

Som netbutiksejer har man mange kasketter på. Man har både ansvar for økonomi, markedsføring, drift, ledelse, kundeservice og garanteret mere end det. Der er altid noget at se til og opgaverne står i kø til at blive løst. Læs med her, hvordan du kommer driften til livs og får fokus på det der skaber vækst i din forretning.

Image Description
  • HOW-TO
  • Læsetid: 5 min
Sådan bruger du Vendino med WooCommerce (Installations-guide)

Denne guide er til dig, der ønsker at benytte din WooCommerce-webshop med Vendino. Vi tager dig skridt-for-skridt gennem hele processen og får dig hurtigt i gang!

Image Description
  • Teknik
  • Læsetid: 5 min
Hvad er en CSV-fil?

CSV står for Comma Separated Values, hvilket er en fil der indeholder data i form af tal og bogstaver. Der findes mange anvendelsesmuligheder for CSV-filer, dog benyttes disse filer ofte til at udveksle data med forskellige applikationer. Filformatet bliver i forbindelse med webshops ofte produkt til produktoprettelse, ordredata og meget andet.