fbpx
Øget produktivitet i din webshop med disse 5 råd

Øget produktivitet i din webshop med disse 5 råd

by

in

Som netbutiksejer har man mange kasketter på. Man har både ansvar for økonomi, markedsføring, drift, ledelse, kundeservice og garanteret mere end det. Der er altid noget at se til og opgaverne står i kø til at blive løst. Læs med her, hvordan du kommer driften til livs og får fokus på det der skaber vækst i din forretning.

Det der ofte spænder ben for dine vækstmuligheder er hvor dit fokus ligger. For har du udelukkende fokus på drift, misser du chancen for at forbedre din drift og det dertilhørende helikopteroverblik over din forretning. Og det er netop den, som giver dig muligheden for at optimere og skabe vækst i din forretning.

Hos Vendino hjælper vi hver dag netbutikker med at blive mere produktive, vi har fokus på at hjælpe med produktoprettelse, men dækker i denne artikel nogle af de lavthængende frugter, som du som netbutiksejer kan optimere. Læs med og bliv inspireret til at få en bedre og mere strømlinet netbutik.

1. Produktoprettelse koster meget tid

Har du nogensinde overvejet, hvor lang tid det tager dig at oprette produkter i din netbutik? Måske har du endda medarbejdere ansat til at varetage opgaven?

Med Vendino har du mulighed for at spare tid på den løbende produktoprettelse. Vendino er et værktøj, som du nemt kan komme i gang med at bruge i din webshop. Du sender blot din varefil ind og får den så formateret om til et produktkatalog, som du kan selektere og importere produkter fra. Se hvor smart og nemt det er ved at klikke her. Vendino effektiviserer din produktoprettelse og frigør de resurser, som du ellers har afsat til denne post.

Samtidig går du glip af omsætning, når dine kunder ikke kan finde varerne på hylderne hos dig. Så det at være sent ude med nye produkter til varesortimentet kan i sidste ende betyde tabt omsætning.

2. Strømlin pakning og logistik i din netbutik

Har du set alle processer i forbindelse med pakning og logistik i sømmene? Selve indkøb- og logistikdelen er en central aktivitet i din forretning og til at understøtte disse områder findes der et hav af løsninger. Der er ikke ’one-size-fits-all’ da hver løsning målretter sig efter hvor din netbutik er på rejsen. Du kan nemlig sagtens investere i en kompleks lagerløsning, men hvis dit setup ikke er klar til det, kan det blive for overvældende og overkill i forhold til din netbutiks konkrete behov.

Ved at analysere og herefter systematisere dine processer, har du mulighed for at spare tid og identificere, hvor der opstår spild af resurser. Ved at optimere din forretning et skridt ad gangen, vil du over tid have en strømlinet netbutik med en suveræn konkurrenceevne. Overvej om du skal implementere et WMS (Warehouse Management System) eller lignende.

Lager Og Logistik

3. Planlæg sæsonudsving og aktivitet i din webshop

Når du har været i gang med din netbutik i nogle år, opnår du overblik over, hvornår der er mest travlt i biksen. Det kan f.eks. være, at der er spidsbelastning i månederne op til Black Friday og i forbindelse med julesalget. Så giver det mening, at planlægge tid til optimering af forretningen, når der er mindre travlt. Husk at planlæg frem i tid og læg en kortsigtet, mellemsigtet og langsigtet strategi for din netbutik.

4. Automatiser din e-mail marketing

Du bruger garanteret massere af tid på at sende nyhedsbreve til dine kunder, men en stor del af disse kan automatiseres og du kan ovenikøbet sætte prædefinerede flows op, der udløser automatiske e-mails baseret på kundeadfærden. Det er med til at spare din tid, men skaber ligeledes nytte for din kunde, så de ikke bliver spammet med unødvendige mails. Et godt eksempel på automatiserede mails er abandoned cart e-mails, men også velkomst mails, som herefter udløser andre målrettede mails baseret på kundens aktivitet.

Email Inbox

5. Automatiser gentagne opgaver

Når du ikke sidder fast i de daglige opgaver, f.eks. når du er i gang med at træne, lufter hunden eller en anden aktivitet, som giver dig mulighed for at se din forretnings processer udefra. Så overvej hvilke processer, der ofte løses igen og igen.

Næsten alt kan automatiseres nu om dage, enten ved at få udviklet et særskilt modul eller ved at benytte en allerede eksisterende løsninger. Og nej, det at få udviklet en custom løsning er ikke altid lig med at det skal være enormt dyrt. Det er dog altid vigtigt at se en sådan implementering som en investering, der gerne skal kunne tjene sig selv hjem over tid. Overvej også om RPA (robotic process automation) måske er måden hvorpå du kan løse nogle af de gentagne opgaver, som ordnes på computeren.

Bottom line

I bund og grund handler denne artikel om, at du skal se på, hvor I din forretning, der er plads til forbedring. Det er nemlig ofte i form af de gentagne opgaver og de processer der giver spildtid, at roden til alt ondskab opstår. Men det er også her hvor der er mulighed for forbedring, og netop ved at forbedre din netbutik’s spildprocesser, kan du blive endnu mere konkurrencedygtig og vækste din forretning i forening med den strategi, som du har lagt.

Og måske giver dette indlæg anledning til at revurdere den strategi, som du allerede har lagt for din webshop. I så fald håber vi, at den har sat de rette tanker i gang, som måske kan løfte din netbutik til det næste niveau.


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk