• Dropshipping
 • Læsetid: 4 min

Dropshipping regler du skal være opmærksom på

Går du med overvejelser om at starte en dropshipping netbutik?

Image Description
Kristian Kalajdzic
March 24, 2022
Image Description

Indholdsfortegnelse

 1. Introduktion
 2. Kundens reklamations- og returret
 3. Vær opmærksom på told
 4. Undgå udsolgte varer hos din leverandør
 5. Produktansvar når du dropshipper

Introduktion

Dropshipping er steget i popularitet, og det forstår vi godt hos Vendino, da det giver fleksibilitet, øget kundeservice og styrker ens forretning. Samtidig giver dropshipping dig muligheden for at komme i gang med et drive en netbutik uden lagerbinding eller du kan supplere dit nuværende lager med produkter, som ikke kan betale sig at have på lager, men giver en styrket kundeoplevelse. Dog er det vigtigt at huske på, at der findes visse (uskrevne) regler som skal overholdes, når man dropshipper. Disse dropshipping regler vil vi komme nærmere ind på i denne artikel, så du bliver godt rustet til at drive en dropshipping webshop!

Vi kommer til at afdække de mest gængse dropshipping regler, men da det er meget individuelt hvilket setup man har, vil der kunne forekommer situationer, som vi ikke har konkretiseret i denne artikel.

Kundens reklamations- og returret

Dropshipping regel nummer 1! Din kunde vil ifølge loven være berettiget til at have 14-dages returret. Det betyder i al sin enkelthed, at kunden vil være i sin ret til at kræve varen returneret og dermed få sine penge retur 14 dage efter at have modtaget ordren. I de fleste tilfælde tager din dropshipping leverandør ikke varer retur såfremt varen er intakt og i princippet ikke fejler noget.

For dig som dropshipper betyder det, at du vil have bundet kapital i den pågældende vare, hvilket kan være økonomisk vanskeligt, hvis du f.eks. har solgt en dyr vare og ikke har budgetteret med, at der kunne risikere at komme varer retur. Derfor bør du altid sørge for at have afsat midler til, hvis der skulle komme varer retur. Ligeledes bør du overveje hvilke produkter du vælger at dropshippe, da visse varer har større sandsynlighed for at blive returneret end andre. Et godt eksempel på produkter som ofte bliver returneret er tøj og accessories.

Udover 14-dages returret, vil din kunde også have 2 års reklamation, såfremt der er fejl eller mangler på produktet på købstidspunktet. Dog er det værd at bemærke, at du som forhandler skal rette op på fejl og mangler i de første 6 måneder. Såfremt kunden reklamerer over en vare 6-24 måneder efter købet, vil kunden skulle bevise at fejlen var til stede på købstidspunktet. Dette skyldes nemlig, at kunden skal sandsynliggøre, at fejlen ikke skyldes forkert brug af varen. I mange tilfælde vil din dropshipping leverandør eller producenten af produktet tilbyde dig reklamation, men ikke nødvendigvis i 2 år. Du kan læse mere om regler for reklamation i forbrugerkøb ved at klikke her

Vær opmærksom på told

Har du valgt en leverandør uden for EU (f.eks. Kina)? Så skal du være opmærksom på, at kunden kan blive pålagt at skulle betale toldgebyr, importgebyr, moms og evt. andre afgifter i forbindelse med sit køb. Dette skal du derfor tydeliggøre, når kunden handler hos dig. Eller du kan vælge en leverandør inden for EU og slippe for besværet.

Undgå udsolgte varer hos din leverandør

Der er ikke noget værre end at skulle fortælle sin kunde, at man ikke kan imødekomme deres ordre. Dog vil du blive overrasket over, hvor pænt de fleste tager imod sådan en melding. Faktisk anses det som god kundeservice og hvis du samtidig tænker løsningsorienteret i din tilgang, kan det potentielt påvirke dit omdømme positivt. Det skal selvfølgelig ikke blive til en vane, men fejl kan opstå.

Du kan selv gøre en del for at undgå, at du kommer til at sælge produkter som er udsolgt hos din leverandør. En af dem er at lave en integration imellem din dropshipping leverandør og din netbutik. I mange tilfælde vil dette være en omkostningsfuld affære, da du skal ud og hyre en udvikler (hvis du ikke selv kan tilgå feeds, importere CSV, XML osv.) En anden mulighed er at du vælger få produkter, som aldrig eller næsten aldrig bliver udsolgt. En tredje løsning er at benytte Vendino’s dropshipping platform, hvor der allerede er sørget for integration imellem din netbutik og leverandøren. Dog vil du som udgangspunkt kun have adgang til de leverandører, som allerede er tilkoblet Vendino. Det vil sige, at hvis du har en leverandør, som ikke er leverandør hos Vendino, vil det ikke være muligt at integrere, medmindre leverandøren bliver forhandler hos Vendino.

Produktansvar når du dropshipper

Du skal være opmærksom på, at du kan blive erstatningsansvarlig, hvis du sælger et defekt produkt, som forårsager skade på din kunde eller en genstand. Det kan f.eks. være en oplader i ringe kvalitet, der forårsager en brand, elektrificerer kunden eller beskadiger f.eks. en telefon, som har været til opladning.

Ofte vil du opleve at produkter købt inden for EU vil have en højere kvalitetsstandard end produkter fra Kina, da der er øget regulering inden for EU. Dette er med til at sikre forbrugere, når de handler hos butikker. Ligeledes vil du som importør have et øget ansvar, hvis du sælger varer fra Kina, end hvis din producent, leverandør eller mellemhandler befinder sig i Europa, da ansvaret i visse tilfælde kan ledes over på dem. Det vil også være lettere at retsforfølge en producent, leverandør eller mellemhandler, som befinder sig i Europa, end i Kina. Læs mere om produktansvar ved at klikke her.

Relaterede indlæg

Image Description
 • Produktivitet
 • Læsetid: 7 min
Øget produktivitet i din webshop med disse 5 råd

Som netbutiksejer har man mange kasketter på. Man har både ansvar for økonomi, markedsføring, drift, ledelse, kundeservice og garanteret mere end det. Der er altid noget at se til og opgaverne står i kø til at blive løst. Læs med her, hvordan du kommer driften til livs og får fokus på det der skaber vækst i din forretning.

Image Description
 • HOW-TO
 • Læsetid: 5 min
Sådan bruger du Vendino med WooCommerce (Installations-guide)

Denne guide er til dig, der ønsker at benytte din WooCommerce-webshop med Vendino. Vi tager dig skridt-for-skridt gennem hele processen og får dig hurtigt i gang!

Image Description
 • Teknik
 • Læsetid: 5 min
Hvad er en CSV-fil?

CSV står for Comma Separated Values, hvilket er en fil der indeholder data i form af tal og bogstaver. Der findes mange anvendelsesmuligheder for CSV-filer, dog benyttes disse filer ofte til at udveksle data med forskellige applikationer. Filformatet bliver i forbindelse med webshops ofte produkt til produktoprettelse, ordredata og meget andet.