• Dropshipping
  • Læsetid: 3 min

Fragtomkostninger når du dropshipper

Når du dropshipper er fragtomkostningerne en væsentlig parameter, som du skal overveje.

Image Description
Kristian Kalajdzic
March 24, 2022
Image Description

Fragtleverandørens rolle

For at varerne kan komme fra A til B, skal en fragtleverandør sørge for at fragte varen. Det kan f.eks. være PostNord, GLS, DHL mv. En fragtleverandør spiller derfor en væsentlig rolle, når du dropshipper. For uden fragt kan produkterne ikke komme frem til kunden. Fragtleverandøren tager sig betalt for at fragte ordren og alt efter hvordan din forretningsmodel ser ud, betaler enten du eller kunden for fragtomkostningerne.

Men hvordan bør ens tilgang være til fragtomkostninger, når man driver en netbutik? Skal kunden betale fragten? Bør fragten være gratis? Variable fragtsatser? Der findes faktisk forskellige tilgange, som vi vil komme omkring i denne artikel.

Gratis fragt

Hvis du vælger at gå med at tilbyde dine kunder gratis fragt, bør du regne fragtomkostningerne ind i produktpriserne.

Lad os eksempelvis antage at dine fragtomkostninger ved hver ordre er 50,- kr. Du ønsker at tilbyde gratis fragt i din netbutik, men din minimumsfortjeneste ved salg af produkter er f.eks. 30,- for én enhed. Lad os antage at kunden udelukkende køber dette ene produkt. I sådan et tilfælde vil det ikke være rentabelt, og du bør derfor overveje at gå videre med et af følgende scenarier:

  1. Se på muligheden for at sætte priserne op for dine produkter.
  2. Lav en fragtregel i din shop, således at kunden skal bestille for minimum X antal kr. for at kunne opnå gratis fragt – Her er det vigtigt at foretage en kalkule, som sikrer at du altid driver profit, når du foretager et salg.
  3. Kunden skal betale for fragten – ikke ligefrem en løsning på problemet, men for nogen vil dette give mest mening. Se her evt. på hvad dine konkurrenter tilbyder. Det varierer nemlig fra branche og produktkategori, hvad der er kotymen.

Variable fragtsatser

I nogle tilfælde, særligt hvis du sælger møbler og interiør, vil det give mening at lave variable fragtsatser. Det kan f.eks. være, at du sælger tunge møbler (som koster mere at fragte), samtidig med at du sælger lettere produkter, såsom dyner og puder (koster mindre at fragte). Her tilbyder de fleste CMS systemer (Content Management Systemer), som f.eks. Shopify eller DanDomain, at du kan opsætte variable fragtsatser. Det betyder i al sin enkelthed, at du laver en fragtregel, således at alle ordrer på produkter under X antal kilo, vil koste X antal kr. at fragte, hvorimod alle ordrer på produkter over X antal kilo, vil koste X antal kr. at fragte. På den måde undgår du, at de kunder som udelukkende ønsker at købe lette produkter skal betale en høj fragtsats, som i sidste ende kan resultere i, at de ikke gennemfører købet.

Du kan læse mere om, hvordan du opsætter fragt, fragtregler og fragtsatser i forskellige CMS systemer:

Overblik over fragt i Vendino

Har du valgt at benytte Vendino til at understøtte din dropshipping forretning? Så vil det være muligt at se hver enkelt leverandørs fragtmuligheder, fragtpriser mv. når du er logget ind på app.vendino.com.

Du kan til enhver tid se fragt- og forsendelsesvilkår ved at vælge den respektive leverandør og klikke dig videre til de betingelser, som de har oplyst:

Relateret blogposts

Image Description
  • Teknik
  • Læsetid: 5 min
Hvad er en CSV-fil?

CSV står for Comma Separated Values, hvilket er en fil der indeholder data i form af tal og bogstaver. Der findes mange anvendelsesmuligheder for CSV-filer, dog benyttes disse filer ofte til at udveksle data med forskellige applikationer. Filformatet bliver i forbindelse med webshops ofte produkt til produktoprettelse, ordredata og meget andet.

Image Description
  • Dropshipping
  • Læsetid: 4 min
Dropshipping regler du skal være opmærksom på

Går du med overvejelser om at starte en dropshipping netbutik?

Image Description
  • Markedsføring
  • Læsetid: 3 min
Sådan får du flere salg i din netbutik – Organisk vækst & content

Hvordan kan du vinde markedet og skabe øget organisk trafik? Du gættede rigtigt! Svaret er content.

Hold dig opdateret.

Tilmeld dig og få tilsendt vores månedlige nyhedsbrev til din inbox.

Opret en gratis konto