fbpx
Gode råd til produkttitler og beskrivelser

Tips til produkttitler og -beskrivelser

-

av

i

Når du opretter et produkt til din netbutik, er et af de første felter der skal udfyldes henholdsvis produkttitel og produktbeskrivelse.

Inkluder søgeord i titlen og beskrivelsen

Huskede du at lave en søgeordsanalyse? Hvis ikke, så lav en søgeordsanalyse som det første. Når du har søgeordsanalysen på plads, har du nemlig fundamentet på plads. Lad os forestille os at du sælger hundeskåle, her vil det være relevant at inkludere alle de væsentlige søgeord i denne henseende. Det kan gøres ved at formulere sætninger som ”den perfekte hundeskål til din hund”, ”gør det lettere for din hund at drikke vand med denne hundeskål” eller ”denne gule hundeskål er praktisk”. Bemærk at ord som ”gul hundeskål”, ”praktisk hundeskål” og ”perfekt hundeskål” giver læseren bedre indblik i funktionaliteten, samtidig med at du også hjælper Google’s søgerobot med at forstå indholdet. Det værste du kan gøre, er nemlig at skrive for korte beskrivelser.

Pro tip: Kig på relaterede søgninger, her finder du oversete søgeord.

Hundeskåle Google Search Relaterede Sogninger


Årsagen til at man kigger på relaterede søgninger er for at afdække andre potentielle søgeord. Det bedste scenarie vil nemlig være, at dit produkt dukker op, når en potentiel købeklar kunde søger efter fraser, som relaterer sig til dit produkt.

Hav fokus på funktionalitet

Noget af det vigtigste, er at fremhæve produktets funktionalitet. Kunden skal vide (selvom det måske kan virke indlysende) hvad produktet kan bruges til, hvilke anvendelsesmuligheder produktet har. Sælger du en kaffemaskine, hvad kan den så? Måske kan den brygge god kaffe, men er der andre ting, som man kunne fremhæve? Måske er det relevant for kunden at vide, hvor lang tid det tager at lave en kop kaffe? Måske er det relevant for kunden om man kan benytte kapsler eller udelukkende bønner? Fremhæv så meget som muligt, selv det som virker indlysende.

For at få kunden til at hive pengepungen frem, skal kunden så vidt muligt overbevises om, at produktet er det rette for vedkommende og vigtigst af alt, hvilken værdi man får for pengene. Formår du ikke dette, så går kunden i værste tilfælde til konkurrenten, som har den gode produktbeskrivelse. Vær kreativ og nyd processen, det giver ligeledes dig en god indsigt og forståelse omkring de produkter du sælger

Henvend dig til målgruppen

Det er vigtigt, at den potentielle køber skal kunne spejle sig i produktbeskrivelsen. Et godt eksempel er, når ejendomsmægleren skriver en beskrivelse af en given bolig, så vil forskellige prissegmenter og boligtyper henvende sig til forskellige købere. Det samme gælder de produkter du sælger.

En række faktorer, som du bør overveje, når du skal målrette din produktbeskrivelse er følgende:

  • Hvem henvender produktet sig til? Målgruppen kan være baseret på køn (f.eks. mand eller kvinde), en aldersgruppe (f.eks. studerende eller pensionerede), en livsstilsdemografi (f.eks. nybagte mødre eller bilentusiaster) eller en anden defineret gruppe personer.
  • Hvad er produktets basale detaljer? Dette omfatter detaljer såsom dimensioner (mål), materialer, produktegenskaber, pris og andre relevante funktioner.
  • Hvornår bør produktet anvendes? Er produktet beregnet til at skulle anvendes på et bestemt tidspunkt af dagen eller en specifik lejlighed? Ligeledes er det vigtigt at påpege, hvis der foreligger andre anvendelsesmuligheder, da kunden ikke nødvendigvis har indsigt i dette. Disse detaljer sikrer kundens forståelse for hvilken længerevarende værdi, produktet vil have for dem.
  • Hvor bør produktet benyttes? Er produktet beregnes til inden- eller udendørs brug? Er det oplagt at benytte produktet i bilen eller til hjemmet?
  • Hvorfor er produktet brugbart eller bedre end hos konkurrenten? Fremhæv kvaliteter ved produktet, hvilken værdi skabes der, hvilke features der er værd at fremhæve. Her er det værd at tænke fordele ved at købe produktet. En god ide er at skabe samspil mellem produktbilleder og anvendelsesmuligheder.
  • Hvordan fungerer produktet? Det er ikke altid nødvendigt at beskrive hvordan produktet fungerer. Men når der er tale om særligt elektronik eller produkter, som kræver interaktion, vil det være et must-have.

Benyt videoer i beskrivelsen

Mange produkter, særligt fra anerkendte mærker, har en brugsvejledning/how-to-guide i form af video til at ligge på f.eks. YouTube. Hvis disse forefindes, bør du inkludere dem i form af et embed. Det er bevist at videoer performer godt, og er med til at øge konverteringsraten på din shop. Samtidig har videoer langt bedre mulighed for at vise funktionalitet, hvilket gør kunden mere sikker i sit køb.

Ved at følge trinene nedenfor kan du nemt tilføje en video til dit produkt:

Hent kode til at indlejre video til din produktbeskrivelse

Har du fundet en video på YouTube, som viser produktets funktionalitet eller lignende? Så kan du nemt hente HTML koden, som du så skal benytte på dit website. Det gør du ved at gøre følgende:

1. Tryk på “Del”

2. Tryk på “Indlejr”

3. Kopier hele HTML koden fra til:

Kopier Html Kodestykke Fra Youtube Video

4. Find produktet i Shopify og gå til “Beskrivelse”, her klikker du på

Tryk Paa I Shopify Produktbeskrivelse

5. Indsæt koden, der hvor du vil have videoen til at komme frem.

Indsaet Iframe Html Kode I Shopify Produktbeskrivelse

6. Voila! Nu fremgår din video i produktets beskrivelse.

Shopify Embed Youtube Video Til Produktbeskrivelse

Kommentar

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nb_NONorsk bokmål